Jij bent het waard om voor te gaan

8 zwaaiende mensen die net hun workshop hebben afgerond.

Leestijd: 4 minuten

Als er 1 ding is dat ik mijn kinderen wil meegeven is dat zij hun leven in hun eigen handen hebben, dat het leven maakbaar is en dat ze kunnen gaan voor wat zij willen.

Ik durf dit te zeggen omdat ik het ervaren heb.

De start van mijn leven was niet rooskleurig. Tijdens mijn schooltijd was er veel pesterij en uitsluiting waardoor ik steeds eenzaam was. Het feit dat mijn vader altijd heel helder benoemde welke neefjes en nichtjes betere cijfers hadden, verder fietsten, betere resultaten hadden, versterkte dat gevoel.

Het resultaat was dat ik mijn 20er jaren startte zonder zelfvertrouwen, ik had me afgesloten, een muur om mij heen gebouwd. En ervoor gezorgd dat niemand mij meer zou raken. Echter van binnen was ik nog steeds eenzaam.

Waar ik goed in was geworden was doen alsof ik wel wist hoe het moest en de buitenwereld bewijzen dat ik mijn leven prima op orde had. Ik was de hele tijd bezig het masker op zijn plek te houden en te versterken.

En dat was vermoeiend.

Eind 20 kreeg mijn leven een andere wending, en werd het mij helder dat je met de juiste tools en juiste houding, enorme stappen kan maken. Door het volgen van trainingen en coaching liet ik stapje voor stapje steeds meer van mij zien. De muur ging neer en er ontstond ruimte voor geven en ontvangen. En vertrouwen in mijzelf en de mensen om mij heen.

En elke stap die ik nam creëerde meer vrijheid.

Van zitten op de achterste rij stoelen naar met trots staan voor een groep. Van niet kunnen houden van een relatie naar een super mooie warme thuissituatie. Het vertrouwen hebben om elke situatie op te kunnen lossen en op elk moment in mijn leven te kiezen voor wat ik wil.

In de workshop ‘Doelen stellen voor effectieve websites’ kijk ik mee met mensen die het beste uit hun website en zichzelf willen halen.

En dan?

Ik heb deze mooie dingen niet in 1 jaar gerealiseerd, maar ik bleef wel stappen maken en mezelf uitdagen. Iedere stap is er een vervuld met trots. En nog steeds maak ik stappen, want ik wil nog meer zien en ervaren.

Wat ik helder wil maken, ieder van ons is het waard om voor zichzelf te gaan. Maak een stap met jezelf, er is zoveel mogelijk, alleen vraagt het soms om een ander perspectief, een andere blik.

Waarom zou je jezelf toestaan jezelf nog meer te pushen voor werk waar je niet blij van wordt? Waarom schuif je je plezier steeds vooruit? Hoe kan het dat je in die relatie blijft zitten die je niet brengt wat je wilt? Gun jij jezelf ook wat anders?

Ik zeg niet neem morgen ontslag en gooi je partner de deur uit, maar ik zeg wel: ga ontdekken wat jij belangrijk vindt, waar jij blij van wordt.

En laat daarbij even los wat ‘de rest’ ervan zal denken. Luister naar je hart.

Begin met een kleine stap

Vaak krijgen we ongevraagd advies van de mensen om ons heen. ‘Hou die baan nog maar even, het betaald toch goed’ of: ‘Elke relatie heeft up en downs, je kan niet alles hebben’…

Ik ben er sinds lange tijd achter dat het advies wat mensen geven een combinatie is van eigen waarheid en angst en meestal bedoeld is om zichzelf te profileren. Maar voelen zij wat jij voelt? Weten zij wat er daadwerkelijk in je omgaat? Luister naar je eigen hart, jij hebt alles in huis wat je nodig hebt. Stel jezelf de vraag: wat is mijn volgende stap? Wat wil ik?

Elk moment is een kans om je leven te veranderen. Je kan nu al beginnen je morgen te veranderen. Wanneer jij aan jezelf werkt en gaat voor persoonlijke groei, dan is elk volgend moment een stukje mooier.

Zal je alles bereiken wat je wilt? Geen idee, maar door de eerste stap te nemen geef je jezelf een goede kans.

En dat vind ik belangrijk om mee te geven aan mijn kinderen. Ga voor wat je wilt, kies je eigen pad en geniet van je stappen.

Je kan zoveel voor jezelf creëren in jouw leven, wanneer je ervoor kiest er voor te gaan.

Wanneer wil je beginnen?

Liefs, Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *